В Пловдив от години се неглижира един проблем, който цъка

...
В Пловдив от години се неглижира един проблем, който цъка
Коментари Харесай

Превръщат в паркинги големите булеварди, буслентите - мираж

В Пловдив от години се неглижира един проблем, който цъка като “бомба със закъснител " в публичното пространство: това е паркирането в крайната дясна лента на огромните булеварди. Вместо тези пътни сектори да са предопределени за по-бързо напредване на рейсовете, те се употребяват за паркинг на все по-увеличаващият се брой коли, видя Plovdiv24.bg .

Така вместо в Пловдив са има трилентови или двулентови булеварди в едната посока, то те от ден на ден замязват на елементарни градски улици.

Тази наклонност ясно се вижда във всеки един регион на града - по булевардите “Княгиня Мария Луиза ", “Освобождение ", “Христо Ботев ", “Съединение ", “Шести септември " и други, където в действителност няма обособени паркоместа. Булевард " Христо Ботев " в региона на Военна болница, да вземем за пример, вместо да се употребява за скоростна права за евакуиране на колите от кошмарното кръстовище на Сточна гара, то той е трансфорат в една елементарна улица с по две ленти поради непрестанно паркираните коли вдясно, пренебрегвайки знаците.

В “Тракия ", от своя страна, където сякаш е най-широко, около огромните блокове към този момент няма място за паркиране. Ето за какво колите се изтеглят към пътното платно. За страдание това е проблем, който занапред ще се задълбочи поради строящите се нови и нови големи комплекси. По закон строителят би трябвало да обезпечи нужния брой паркоместа и гаражи. Проблемът е, че цените са прекомерно високи за немалка част от новодомците. Обикновено множеството им средства отиват в ремонт на новото жилище, а придобиването на парче земя за автомобила се неглижира.

Идеята за създаване на бус ленти, по които рейсовете да се придвижват бързо и гладко, губи смисъл, тъй като паркираните коли към този момент са завладяли пътното платно. 

Проблемът се задълбочава от все по-нарастващото безсрамие и несъобразителност при паркирането на автобусните спирки поради пазаруване на банички, вестник, кафе или дюнер, заплащане на сметки.

В предлагането за новия Общ организационен проект, който следва някой ден да бъде гласуван и вероятно признат, са посочени избрани булеварди, където ще бъдат обособени бусленти. Те обаче няма да са по цялото им продължение, а единствено на сектори от тях, което още веднъж няма да облекчи трафика или да направи градския превоз по-редовен. Поради неналичието на надзор и санкции за нарушителите остава единствено съвест при водачите и да ударят спешните светлини по-навреме.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР