В Пловдив много чуждестранни студенти наемат квартири, като най-търсени са

...
В Пловдив много чуждестранни студенти наемат квартири, като най-търсени са
Коментари Харесай

Вижте защо квартирите в Пловдив са безбожно скъпи, има логично обяснение

В Пловдив доста задгранични студенти наемат квартири, като най-търсени са парцелите в центъра на града и покрай университетите, споделят брокери. Апартаменти наемат гърци, англичани, германци и даже италианци, които са пристигнали да учат под тепетата. Наемите за жилище с една спалня в най-търсените региони най-често се движат сред 370 евро и 430 евро на месец. За жилище с две спални наемите нарастват на 500-550 евро на месец.

Според брокери инвестицията в жилище в Пловдив се връща доста по-бързо, в сравнение с тази в дребен магазин. Ако местоположението е добре определена, цената на парцела единствено може да пораства в бъдеще. Затова нараства търсенето на едностайни и двустайни жилища в Пловдив за инвестиция. Сред купувачите има много лекари от града и преподаватели, които желаят да влагат парите си в парцел и да го отдават чартърен.

Купувачите на парцели се интересуват най-вече от региона, в който е постройката. Сред главните условия са регионът да има добра инфраструктура и добра транспортна съгласуваност, а най-търсени са регионите към университетите. В Пловдив най-перспективните местоположения остават бул. “Васил Априлов " към Медицинския университет и зоната на бул. “Христо Ботев ", наоколо до Стоматологичния факултет. Жилища търсят и към УМБАЛ “Свети Георги ".

Най-често покупко-продажби има с жилища от 100 до 120 квадрата на цени сред 150 хиляди и 160 хиляди евро. Според брокери при покупката на апартамент за инвестиция купувачите рядко разчитат на банков заем. Обикновено употребяват подготвени пари и с тях покупко-продажбите се изповядват елементарно и бързо. Седмица-две са задоволителни, с цел да бъдат извадени всички нужни документи.

Тенденцията лекари да купуват парцели стартира още преди 6-7 години. Подобен взрив имаше през 2015 година, когато медицински лица, които към този момент са стартирали своята частна процедура и разполагат с пари в брой, търсеха жилища с повърхност сред 120 кв. и 150 кв. метра, които превръщаха в частни кабинети.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР