В Пловдив купувачите на имоти търсят предимно двустайни апартаменти на

...
В Пловдив купувачите на имоти търсят предимно двустайни апартаменти на
Коментари Харесай

Къде се намират най-апетитните имоти за инвестиция в Пловдив?

В Пловдив купувачите на парцели търсят най-вече двустайни жилища на цени сред 70 хиляди и 100 хиляди евро и тристайни сред 85 хиляди и 125 хиляди евро, написа в разбор на консултантска компания на пазара на парцели. Цените на тристайните жилища в центъра на града могат да доближат и до 150 хиляди евро. Най-активно е предлагането в кварталите Христо Смирненски, където цените са сред 700 евро и 950 евро за кв. метър, Кючюк париж (650-900 евро за квадрат) и Кършияка (800-1000 евро за кв. м).

Много хора купуват парцели в Пловдив, с цел да ги отдават чартърен. Най-голям интерес към жилища за инвестиция има в регионите към университетите. Причината за това е, че към тях непрекъснато има интерес от задгранични студенти. Те наемат жилища или край образователните заведения или в центъра на града, предава " Труд ".

Апартаментите в Пловдив са по-евтини в сравнение с в София, което разрешава и на хора с по-малко спестени средства да ги влагат в парцел. Голямото търсене на жилища в Пловдив води до повишаване на цените, като съгласно специалистите тази наклонност ще продължи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР