В Пловдив изборният ден за момента протича по-вяло - 13,5%

...
В Пловдив изборният ден за момента протича по-вяло - 13,5%
Коментари Харесай

Галъп: 19,5% е избирателната активност към 15.00 часа в София, ...

В Пловдив изборният ден за момента протича по-вяло - 13,5% са отишли до урните. Във Варна активността е 18,8%, в Благоевград - 27.1% съгласно данните на " Галъп ".

 

Куриозен случай при гласуването в столицата на локалните избори. Във Френската гимназия в София жена скъса бюлетината на майка си. Видяла, че майка ѝ е гласувала неверно и скъсала бюлетината. Вотът беше анулиран.

 

В Централната изборна комисия е постъпил сигнал от гласоподавател от с. Владимирово. В него се показва, че на разписката от машината е била разпечатана алтернатива, друга от тази на гласоподавателя. Сигналът се ревизира.

 

Оказва се, че 20 - 30 машини в София също са дали недостатък - има нагънати бюлетини, а някои отпечатват празни разписки.

 

До края на изборния ден в 20.00 ч. са в действие възбраните за политическа пропаганда и за обявяване на резултати от социологически изследвания. Изборният ден стартира в 7.00 ч. и ще завърши в 20.00 ч.

 

Право на глас имат 6 308 052 гласоподаватели, като в изборните описи за вота са включени и жителите, придобили изборни права сред двата тура.

 

На втория тур ще избираме 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони. В четири кметства ще има трилотаж, в който ще вземат участие трима претенденти, защото вторият и третият са с идентичен брой гласове - кметство с. Сухозем, с. Драгаш челник, с. Добрина, с. Васильово.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР