В Пловдив днес беше открито 74-тото издание на Международния технически

В Пловдив днес беше открито 74-тото издание на Международния технически ...

Откриха Международния технически панаир в Пловдив.


В Пловдив днес беше открито 74-тото издание на Международния технически панаир, който ще продължи до 29 септември. На него се представят над 550 фирми от 35 държави. Официалното събитие беше открито от вицепремиера Томислав Дончев.
Най-силно представяне имат секторите машиностроене и строителство. В изложението участват чуждестранни фирми, сред които такива от Германия, Италия, Индия.

46 индийски компании показват иновации и нови продукти за ел. оборудването. В реч по време на откриването посланикът на Индия подчерта, че тя е една от най-бързо развиващите се страни с ръст от 8,2% за миналата година и е на трето място в света по развитие на технологиите.

Новост в тазгодишния панаир е кампанията "Отговорни на пътя". Всеки посетител ще бъде запознат как отговорно да се движи на пътя и да се грижи за своята и на другите участници в движението безопасност.

Впечатляващи експонати и щандове с атрактивен дизайн ще посрещнат посетителите на панаира, съобщават организаторите. Те ще видят на живо авангардната индустрия и модерните технологии чрез иновативни продукти и оригинални визуални решения.

Известна българска компания подготвя композиция от цветове и светлини като фон на колекция електромотори. Специално е поръчана видео стена с площ 40 кв. м, която е единствена в България. Висящ телевизор с двустранен екран е другата изненада на щанда. 17 тона техника, извозена с 14 тира, ще бъде използвана за осъществяване на този артпроект в рамките на изложбата „Машиностроене".

На нея ще бъде показан и товарач гигант от фирмата, която миналата година взе златен медал за най-големия мотокар, произвеждан в България. Новото изделия не отстъпва на знаменития си предшественик. Телескопичният товарач повдига до 25 тона в обсегът на действие 14 метра.

Още чудеса на съвременните технологии представя Съюзът на изобретателите със 17 непоказвани досега разработки от шест държави. Станция за бързо зареждане на електромобили, вертикално излитащ и кацащ самолет, слънчева екоцентрала са само част от тази зона на бъдещето в изложбата „Робохайтех".

На нейните футуристични експонати съперничат модели от „Ауто сити Пловдив". Тук за първи път у нас може да се види електромобил Tesla S. Хитов е и електромобилът Hyundai Kona EV заради пробега от 482 километра. Любителите на високите скорости ще се насладят и на луксозните „Рейндж Роувър Аутограф" ( 2019 г.), „Мерцедес S клас" (2018 г.), BMW 5-а и 7-а серия.

Новост са и демонстрациите за реставриране и пълна промяна на интериора на автомобила. Майстори освежават дизайна и сменят цвета на салона, тавана, волана, таблото с помощта на 200 вида кожи и модерни материи.

Професионалистите в сферата на електрониката и електротехниката ще открият много приложения на върховите технологии в „Елтех", която отбелязва най-голям ръст сред десетте изложби на Есенния панаир.

Той продължава до 29 септември. Фирми от 35 държави презентират продукти и услуги от електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, водния сектор химическата промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия. Те може да се видят от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

Един от посетителите ще спечели лека кола по избор измежду 7 модела. Наградата е осигурена от Международен панаир Пловдив, който организира най-престижния технологичен форум на Балканите.

Източник: standartnews.com