В Пловдив 56 деца взеха участие в турнира по футбол

...
В Пловдив 56 деца взеха участие в турнира по футбол
Коментари Харесай

В Пловдив 56 деца взеха участие в турнир по футбол и народна топка на Спешъл олимпикс

В Пловдив 56 деца взеха присъединяване в шампионата по футбол и национална топка в границите на Европейската футболна седмица на " Спешъл Олимпикс 2019 ", оповестиха от пресцентъра на общината.

Отборите бяха смесени - от деца със специално-образователни потребности и такива без, които учат в едно и също общообразователно учебно заведение. Целта е да играят дружно, с цел да могат да се интегрират още по-добре, оясни Емил Иванов, състезателен админ на събитието.

В Пловдив игрите се организират за 16-а поредна година в границите на националната акция " Да бъдем дружно! ". В шампионата се включиха възпитаници от СУ " Методи Драгинов " - с. Драгиново, СУ " Черноризец Храбър ", ОУ " Димитър Талев ", ЦСОП с сътрудници НУ " Климент Охридски ". След проявление на забележителни умения първенци по футбол и национална топка станаха от учениците на СУ " Методи Драгинов " - с. Драгиново.

В интервала от 16 април до 30 май 2019 " Спешъл Олимпикс България ", под патронажа на министъра на младежта и спорта и в партньорство с Министерството на образованието и науката, взаимно с Българския футболен съюз, Българската федерация по национална топка, Българския съюз по физкултура и спорт, фондация " ПроСпорт " провеждат спортни празници по футбол и национална топка на разнообразни местоположения в България. Целта на районните шампионати е да се насърчи приобщаването и толерантността сред децата, а просветителните институции - да предложат нови благоприятни условия за децата да играят дружно, се показва още в известието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР