В плевенското село Асеново се провежда международен фестивал Банатски вкусотии

...
В плевенското село Асеново се провежда международен фестивал Банатски вкусотии
Коментари Харесай

В международния фестивал Банатски вкусотии в Асеново ще участват 59 готвачи

В плевенското село Асеново се организира интернационален фестивал „ Банатски вкусотии - традициите на моето село ”. 59 готвачи ще показват 105 обичайни храни и ще се състезават за „ Най вкусно ” и „ Най - достоверно ”  ястие. Организатор на събитието е локалното читалище. Подробности - от кореспондента ни Латинка Светозарова:

Над 230 са участниците от цялата страна, които ще покажат кулинарни умения. В празника вземат участие и фолклорни реализатори. Мария Иванова - секретар на читалището в село Асеновосподели:

„ Тази година за пръв път ще се съберем четирима топ готвачи на България, с цел да им покажем нещо, което те в действителност не са виждали. И се надявам всички сътрудници, всички другари, и всички, които подготвят храните, да се опитат да ги изненадат. Има и доста надпревари. Осмо следващо издание, за пръв път онлайн от банатската кухня ще подготвяме храна със специфични готвачи. Очакваме доста фолклор, чакаме и специфични награди. За пръв път тази година ще награждаваме и фолклора, който участва “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР