В Плевенския арест е задържан собственик на кравеферма, който чрез

...
В Плевенския арест е задържан собственик на кравеферма, който чрез
Коментари Харесай

Арестуваха фермер, експлоатирал трудово и сексуално работниците си

В Плевенския арест е арестуван притежател на кравеферма, който посредством закани и принуждение трудово и полово експлоатирал служащите си, оповестиха от ОДМВР - Плевен. 

Разследването е стартирало на 31 март, когато на територията на кравеферма край Долни Дъбник полицейски чиновници са подхванали процесуално – следствени дейности. Установена е самоличността на притежателя – 57-годишен и на откритите там служащи – две дами на 31 години и мъж на 33 години. Изяснило се е, че тримата работят без трудови контракти.

Служители от " Инспекция по труда “ - Плевен са съставили акт на 57-годишния фермер за нарушаването. Проверката е посочила, че тримата служащи се трудят и живеят в беднотия и обществена изолираност и са обект на полова употреба. Лицата са изведени и са настанени в спешен център за потърпевши от принуждение.

На 5 април чиновници от районно управление (на МВР) Долни Дъбник и профилирани тактически дейности при ОДМВР – Плевен са направили претършуване в дома на 57 годишния  в Долни Дъбник. Намерени и конфискувани са документи, 33500 лв. и 300 литра спиртна течност, с аромат на ракия. За съществуването на акцизни артикули е известена организация " Митници “ и алкохолът е конфискуван.

57-годишният в началото е арестуван за период до 24 часа. Привлечен е в качеството на обвинен за четири закононарушения - за закононарушение по чл.206, ал.1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, /при изискванията на продължаващо закононарушение незаконно присвоил парична сума, която владеел в размер на 11 914, 85 лева - обществената пенсия на една от потърпевшите/;  закононарушение по чл.157, ал.1 от Наказателен кодекс, /на непостоянен ден в края на месец март 2023 година в град Долни Дъбник е направил дейности на полово задоволство, посредством потребление на мощ и опасност с лице от същия пол; и две закононарушения по чл.150, ал.1, по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, / на непостоянен ден от 2020 година до март 2023 година при изискванията на продължаващо закононарушение, посредством приложимост на мощ и опасност направил дейности за да удовлетвори полово предпочитание, без съвкупление с две разнообразни лица от женски пол/. Той е наведен в Следствен арест с мярка за неотклонение " задържане под стража " за период до 72 часа.

На 6 април 2023 година с решение на Плевенски областен съд му е наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".  Работа по изцяло документиране на закононарушението продължава проверяващ служител на реда под управлението и надзора на наблюдаващия прокурор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР