В плевенската УМБАЛ Д-р Георги Странски“ е получена пратка с

...
В плевенската УМБАЛ Д-р Георги Странски“ е получена пратка с
Коментари Харесай

Болницата в Плевен получи 1 400 предпазни гащеризони

В плевенската УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ е получена пратка с персонални защитни средства – гащеризони, маски и очила, които преди няколко дни бяха подсигурени при визитата на премиера Бойко Борисов в Турция. Част от тях са и за Спешна помощ. Друга част ще бъде отделена за инспекторите и лаборантите от РЗИ, които също вървят на терен. Това заяви през днешния ден шефът на Здравната ревизия в града доктор Атанас Гарев.
„ Досега работехме с защитни средства, подсигурени от ОДБХ.
За Университетската болница ще дадем 1 400 гащеризони. Маските са 1 300, очилата – 1 400. На ЦСМП сме планували 200 гащеризона, 300 маски и 300 очила. Има заделени и защитни средства и за Дом Майка и дете и на Центъра по хематология. Ще раздадем и респиратори, които бяха подсигурени от военното министерство. Имаме към 1 000 респиратора – те са по-подходящи за сътрудниците от незабавните помощи, от граничния надзор и за служителите на реда, разясни доктор Гарев.
„ В отделенията, в които действително има контакт със заразно заболели, на ден се употребяват сред 20 и 30 гащеризона. Те са за еднократна приложимост.
Кожна клиника е напълно преструктурирана – тя е с 16 кревати. Допълнителни 20 кревати има към Клиниката по инфекциозни заболявания. Извършва се подготовка и на Психиатричната клиника за откриване на още 50 кревати. Тя ще бъде оборудвана да приема и такива заболели. Поръчали сме два типа бързи проби за ковид – за определяне на антитела и за определяне на антигени. До няколко дни би трябвало да ни бъдат доставени.Няма смяна в положението на двамата пациенти с потвърден ковид. Засега няма нещо притеснително към тях “, заяви доцент доктор Цветан Луканов, шеф на УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР