В Плевенска област най-много трудови злополуки са регистрирани в сферата,

...
В Плевенска област най-много трудови злополуки са регистрирани в сферата,
Коментари Харесай

В Плевенско трудови злополуки стават най-много в държавното управление

В Плевенска област най-вече трудови злополуки са регистрирани в сферата, в която би трябвало да има минимум - държавното ръководство. То включва общински компании и администрации, държавни институции и други Голям брой злополуки стават и в опазването на здравето – по 7-8 случая годишно. Някои от тях са пострадвания по време на работа с инсталация. Има обаче и злополуки, станали на път или на връщане от работното място. Това заяви шефът на Областната ревизия по труда в Плевен Борис Петков във връзка отминалия Международен ден в памет на починалите при трудови злополуки – 28 април.
„ През 2017 година в региона са станали 41 трудови злополуки. Четири от тях са били със смъртен излаз, а три – с инвалидизиране на потърпевшия. През 2018 година трудовите злополуки са 47 - с един умрял при злополука и двама инвалидизирани. От тези цифри не могат да се вършат генерални заключения, само че въпреки всичко тежките случаи са намалели сензитивно. В частния бранш работодателите постоянно не заявяват настъпили трудови злополуки и се пробват да ги укрият”, добави Борис Петков.
„ Работодателите у нас основават за служащите минимума от условията за условия на труд. Това не са изискванията на труд, които би трябвало да бъдат в реалност. Според нас някой би трябвало да управлява службите по трудова медицина, които вършат замерванията на работното място”, добави Янчо Андонов, ръководител на КНСБ в Плевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР