В Плевен завърши вторият международен джаз фест. В трите дни

...
В Плевен завърши вторият международен джаз фест. В трите дни
Коментари Харесай

В Плевен завърши вторият международен джаз фестивал

В Плевен приключи вторият интернационален джаз фест. В трите дни феновете на джаза се любуваха на африканските ритми. Тази година мотото на фестивала беше „ От Африка до Плевен “. Съпътстващата стратегия предложи и уроци по африкански танци.

Международният есенен джаз фестивал събра 25 музиканти от България, Сърбия, Испания, Буркина Фасо, Косово и Гана. Журналистът от БНР – стратегия „ Христо Ботев “ Цветан Цветанов, който е селекционер на фестивала, сподели:

„ В България броят африкански музиканти, които са били показани в последните 20 години, съпоставен даже с Македония, Турция, Румъния, е ужасно дребен. Това е музика, която е даже комерсиална в международен мащаб. Когато хората дойдат на концерт, тя ги хваща незабавно “.

Стефка Григорова – шеф на отдел „ Култура “ в общината в Плевен, разяснява: „ В последните години Плевен се трансформира в един фестивален град. На 2 октомври следва четвъртият фестивал за тази година – 31-вото издание на Международния музикален фестивал „ Лауреатски дни – Катя Попова “. 5-ият фестивал за тази година ще е Международният китарен фестивал “.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР