В Плевен утре ще бъде представен готов проект за създаване

...
В Плевен утре ще бъде представен готов проект за създаване
Коментари Харесай

В Плевен представят проект на Приют за безстопанствени кучета

В Плевен на следващия ден ще бъде показан подготвен план за основаване на първи по рода си в района Приют за безстопанствени кучета, оповестиха от общината.

Кметът на Общината Георг Спартански ще разясни концепцията пред представители на неправителствени организации /НПО/ за отбрана на животните. Приютът ще проработи след главен ремонт и преустрояване на предоставени от страната на общината

здания - някогашна държавна ветеринарна амбулатория. Със бранителите на животните ще бъдат разисквани разновидности за съдействие с локалните управляващи и съответни ограничения за ограничение на популацията на безстопанствените кучета, които сега са доста по улиците на Плевен.

За реализацията на концепцията са нужни над 2 млн.лв. Имотът за приюта има няколко здания, общо с над 4700 кв.м разгъната повърхност и 20 декара двор. В него ще има условия за над 400 кучета, лековит бранш, административен бранш, открити площадки за разходка на животните, всичко належащо за тяхното развъждане. Ще бъдат реновирани главно 80 на 100 от постройките, а 20 на 100 от постройките нямат потребност от съществени поправки.

Приюти за кучета има единствено в няколко от общо 265 български общини - плевенският ще бъде първи по рода си в района, добави кметът. Срещата му с представители на Неправителствени организации е планувана за на следващия ден - 25 август /вторник/ от 14.00 ч., в Актовата зала на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР