В Плевен ще отвори врати изнесен комплекс за авиационно обучение,

...
В Плевен ще отвори врати изнесен комплекс за авиационно обучение,
Коментари Харесай

В Плевен отваря врати комплекс за авиационно обучение към училище Георги Бенковски

В Плевен ще отвори порти изнесен комплекс за авиационно образование, част от Висше военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " – Долна Митрополия.

В този комплекс ще се образоват курсанти и студенти по авиационен мениджмънт, заяви пред публицисти началникът на висшето учебно заведение бригаден военачалник Юлиян Радойски.

Обучението ще се организира в постройката в Плевен, която бе предоставена на ВВВУ, като началото ще бъде сложено с откриването на новата образователна година. По думите на бриг. ген Радойски откриването на нов факултет ще е задача за 2023 година. 

През новата образователна година ВВВУ в Долна Митрополия ще одобри за образование нови 29 бъдещи водачи. Поради тази причина от учебното заведение вършат действия към Министерството на защитата за обезпечаване на минимум още два самолета, с които умерено да се организира образованието на младите летци. 

В началото на седмицата тържествено бе обещано началото на практическата част от първия летателен стаж на курсантите, специализация " Летец - водач ", от Випуск 2024.

Десетимата курсанти организират своите полети с двата нови самолети ZLIN 242 L ZEUS.  

За пръв път в историята на учебното заведение летателното образование е по одобрена от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) стратегия за подготовка на водачи за придобиване на лиценз PPL(A).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР