В Плевен се открива иновативен Център за психо-социална рехабилитация в

...
В Плевен се открива иновативен Център за психо-социална рехабилитация в
Коментари Харесай

Откриват иновативен Център за психо-социална рехабилитация в Плевен

В Плевен се открива новаторски Център за психо-социална рехабилитация в парка "Кайлъка " с 300 места. Това заяви доктор Пламен Атанасов от новото здравно заведение, представен от Българска телеграфна агенция.

"Това здравно заведение е първо по рода си в интерес на нуждаещи хора с психологични проблеми от цялата страна. Тук се ползват неповторими лечения ", увери той.

"За задачата за привлечени 12 водещи експерти - психиатри, психолози, обществени служащи, кинезитерапевти и други. Има лечебни стратегии за поддържащо лекуване, самостоятелна и групова психотерапия, арт и музикотерапия. На процедура центърът ще оказва помощ хора с психологични проблеми да не остават в изолираност посредством нов модел и методика за психологична здравна помощ ", разяснява доктор Атанасов.

"Ще се оказва помощ на мъже и дами, уплашени на работното място, обществената среда или фамилни връзки. Ще се работи с тях като в предпазено жилище. Тези, които са решили да употребяват услугите ще бъдат като в домашна среда ", добави доктор Атанасов.

"Ние запълваме ниша - дупка в опазването на здравето за рехабилитация на хора с психологични проблеми. В центъра ще има места за 10-12 души на дневен престой, останалите ще могат да нощуват в парковата среда на "Кайлъка ". Има инсталация за физиотерапия, лечебна физкултура, балнеолечение. Предвижда се и конна езда. Центърът кандидатства за финансиране от Европейския обществен фонд ", сподели доктор Атанасов.

Центърът е преустроената някогашна база на "Спартак ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР