В Плевен се обсъжда нова базисна наемна цена на общинските

...
В Плевен се обсъжда нова базисна наемна цена на общинските
Коментари Харесай

В Плевен се обсъжда нова базисна наемна цена на общинските жилища

В Плевен се разисква нова базисна наемна цена на общинските жилища, оповестиха от пресцентъра на Общинския съвет /ОбС/ в града.

Предложението е импортирано от кмета Георг Спартански. В Плевен редът за предписание с общински жилищни парцели е избран с решение на Общински съвет от 2005 година Към момента е в действие решение от 2014 година, с което базисната наемна цена за 1 кв.м. жилищна повърхност е 62 стотинки. В предлагането се прецизира, че в продължение на 18 години цената е била поправена един път, като покачването е било с 10 стотинки. В същото време е налице неведнъж нарастване на минималната работна заплата, както и на наемните цени на жилищни парцели на свободния пазар в общината. От 2001 година до края на 2018 година, по данни на Националния статистически институт, инфлацията е в размер на 88,00 на 100, добавя Спартански. Общинската администрация е открила, че в Плевен цените са едни от най-ниските, спрямо други общини, близки по величина и брой на население.

Жилищният фонд на Община Плевен е остарял и амортизиран, потребностите от настоящи и спешни поправки нарастват, заради което е належащо да се усили наемната цена, с цел да може да отделят средства за поддържане на парцелите и да се удовлетворяват качествено жилищните потребности на жителите, се показва в предлагането. То ще бъде дискутирано в три непрекъснати комисии в Общински съвет до края на януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР