В Плевен са завършени възстановителни работи на преливник, отводняващ канал

...
В Плевен са завършени възстановителни работи на преливник, отводняващ канал
Коментари Харесай

В Плевен завършиха възстановителни работи на язовир в парка Кайлъка

В Плевен са приключени възстановителни работи на преливник, отводняващ канал и подпорна стена на язовир в парк "Кайлъка ", заяви регионалната администрация.

Областният шеф Мирослав Петров и националният представител Пламен Тачев са прерязали лентата на ремонтирания язовир "Тотлебенов вал ". Гости са били ръководителят на Общинския съвет Мартин Митев и прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Шарков.

Директорът на "Напоителни системи " - Плевен Иваничка Райчева е обяснила, че възобновяване на преливника на язовира е осъществено по нова технология с геомембрана. Ремонтиран е отводняващият канал като са реновирани стените му. Възстановен е напълно и каналът за напояване, който завирява язовирите Мъртва котловина Едно и Две. Укрепено е дъното в горната част на язовира, под преливника на бент. "Кайлъка ".

Проблемът е бил подложен на вниманието на междуведомствената комисия в Министерство на околната среда и водите, с цел да се откри финансиране за ремонта на язовира. Успешното осъществяване на ремонтно-възстановителните работи ще подсигурява недопускане заливане на парк "Кайлъка ", се показва в известието на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР