В Плевен привличат децата към баскетболната игра с различни инициативи.

...
В Плевен привличат децата към баскетболната игра с различни инициативи.
Коментари Харесай

В Плевен привличат децата към баскетболната игра с различни инициативи

В Плевен притеглят децата към баскетболната игра с разнообразни начинания. От на следващия ден - 2 юни, стартира третото издание на Лятно баскетболно учебно заведение, оповестиха от баскетболния клуб Спартак - Плевен.

Треньорът на мъжкия баскетболен тим на плевенчани Александър Дяковски и капитанът на отбора Тодор Тодоров ще бъдат част от учебното заведение. Целта е самодейността да възпламени допустимо максимален брой деца към баскетболната игра. Чрез тренировките участниците в лятното учебно заведение ще имат опция да развият доста свои умения като скорост, боравене с топка, взаимоотношение със съотборник, дрибъл и други. Заниманията ще бъдат три пъти седмично - вторник, четвъртък и събота, като ще има и самостоятелни - в петък, на игрище в Девети квартал в Плевен. Училището ще работи с две групи деца - сред 5 и 9 години и сред 10 и 14 години. Как да се запишат децата има детайлности на страницата на клуба във Facebook.

По случай Международния ден на децата - 1 юни, на формалната страница на баскетболен клуб Спартак - Плевен в Интернет е проведен и детски баскетболен празник. Неговото мото е: " Да покажем силата на Плевен и баскетбола ". Идеята е клубът да отпразнува 1 юни дружно със своите ученици, само че от разстояние. Те могат да разгласяват свои фотоси от последния сезон, свързани с баскетбола. Целта е да бъде основан " Най-големият баскетболен фотоалбум на Плевен ". Всички фотоси ще бъдат събрани и категоризирани в книга. Ще бъде изработен и най-големият фототапет, който ще бъде подложен във фоайето на спортна зала " Балканстрой ", където се играят домакинските мачове на спартаковци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР