В Плевен предстои Турнир на шампионките по шахмат. Престижното състезание

...
В Плевен предстои Турнир на шампионките по шахмат. Престижното състезание
Коментари Харесай

Турнир на шампионките по шахмат в Плевен, омбудсманът прави първия ход

В Плевен следва Турнир на шампионките по шахмат. Престижното съревнование ще се състои в хотел " Ростов " от 14 до 21 май, оповестиха уредниците.

Турнирът е отдаден на две годишнини - 90 години проведено шахматно придвижване в България и 25 години от основаването на Интерпарламентарната асамблея по православие. Спортното събитие съответствува и с Празника на Плевен - 15 май.

Участие ще вземат десетте най-хубави в този спорт - гросмайстор Маргарита Войска - единадесет пъти шампионка на България, младите и огромни очаквания - Нургюл Салимова, Виктория Радева и Габриела Антова, гросмайсторките Ива Виденова, Адриана Николова и Мария Велчева, както и интернационалните майсторки Румяна Гочева, Елица Раева и Любка Генова.

Патрон на Турнира на шампионките е омбудсманът на България Мая Манолова. Тя ще направи първия ход на партиите при откриването на надпреварата на 14 май /понеделник/ от 14.30 часа в хотел " Ростов ".

Главен уредник на събитието е плевенският депутат Васил Антонов, който е в Управителния съвет на " Българска федерация по шахмат 1928 " и е член на Международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по Православие /ИПАП/.

Шахматистките ще се състезават в девет кръга по системата всеки против всеки. Наградният фонд е 8000 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР