В Плевен по повод Световния ден на ходенето ще бъде

...
В Плевен по повод Световния ден на ходенето ще бъде
Коментари Харесай

В Плевен отбелязват Световния ден на ходенето с изкачване до Панорамата

В Плевен във връзка Световния ден на ходенето ще бъде изкачено пешком възвишението до архитектурно-художествения комплекс Панорама " Плевенска епопея 1877 ", оповестиха уредниците.

Така Общината се причислява към международната самодейност за разпространение здравословния метод на живот, взаимно с Българска Асоциация " Спорт за всички ". Участниците в всеобщото вървене, което ще се състои на 12 октомври /събота/, се събират в 09.30 часа пред художествена изложба " Илия Бешков " на пешеходния бул. " Генерал Скобелев ". Финалът ще бъде пред Панорама " Плевенска епопея 1877 ", където на лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни продукти. Голямата премия е състезателен велосипед.

Организаторите приканват плевенчани всеобщо да се включат в спортното мероприятие с концепцията да правят оценка полезността на физическата интензивност за здравето на индивида.

Тази самодейност е най-голяма по рода си в международен мащаб и е годишна в целия свят от 1992 година На 7 юли в Бразилия по концепция на именития футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 поданици и доста видни персони.

В България се провежда годишно от 1993 година Проявата цели разпространение на ходенето като ефикасна и лесна двигателна интензивност, опция за присъединяване на хора от всички възрасти и обществени групи, която не изисква финансови средства. Ходенето е причина за поддържане на добра кондиция и е профилактика против сърдечно-съдови болести, показват от асоциация " Спорт за всички ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР