В Плевен от тази вечер до 22 юни ще бъдат

...
В Плевен от тази вечер до 22 юни ще бъдат
Коментари Харесай

Филми на водещи руски режисьори ще представи в Плевен "Лятно кино в парка"

В Плевен от довечера до 22 юни ще бъдат показани филми на водещи съветски режисьори в парка на Регионалния исторически музей (РИМ), оповестиха от общината.
Инициативата " Лятно кино в парка " е проведена от Община Плевен със съдействието на Руския културно-информационен център в София и ще покаже четири модерни съветски ленти.

Киномаратонът стартира тази вечер с " Две дами ", копродукция на Русия, Франция, Латвия и Англия на режисьорката Вера Глаголева. Филмът е екранизация по пиесата " Месец на село " на огромния съветски публицист Иван Тургенев. Страст, обич, ревнивост и изменничество са част от страстите в продукцията.

В четвъртък, 20 юни, ще бъде показана паметна лента за Втората международна война - " Белият тигър ", на световноизвестния съветски режисьор Карен Шахназаров. Филмът е притежател на голям брой интернационалните кино награди и номинация за " Оскар " през 2012 година.

В петък, 21 юни, тематиката за Втората международна война ще бъде показана с кино лентата " Битката за Севастопол " на режисьора Сергей Мокрицкий. Той споделя действителна история на именитата жена снайперист Людмила Павличенко.

Последната вечер - в събота, 22 юни, е предоставена за известно заглавие още от 1972 година - " А утрините тук са тихи ". Нов филм с това заглавие е създаден през 2015 година с режисьор Ренат Давлетьяров. Действието се развива през май 1942 година в разгара на Великата отечествена война, показват уредниците.

Всички прожекции са безвъзмездни, от 21.00 часа, в прохладния двор на плевенския Исторически музей. При неприятно време ще бъдат в зала " Катя Попова " от 19.00 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР