В Плевен от днес ще се настаняват нуждаещи се в

...
В Плевен от днес ще се настаняват нуждаещи се в
Коментари Харесай

В Плевен ще се настаняват нуждаещи се в общински жилища по нова наредба

В Плевен от през днешния ден ще се настаняват нуждаещи се в общински жилища по нова разпоредба, оповестяват от общината.

Документът бе утвърден от Общинския съвет откакто три пъти бе внасян за разискване на съвещание на съвета. Наредба номер 18 е резултат на взаимни старания на общински съветници, локалната администрация, адвокати и специалисти от общинското дружество "Жилфонд ", което стопанисва общинските жилища. Тя регламентира изискванията за кандидатстване, метода на точкуване по отношение на разнообразни критерии, измежду които са претовареност, учебен ценз, здравословно положение, фамилното състояние.

Предвидено е към основанията за преустановяване на наемните правни отношения да бъде влезнала в действие присъда против наемателя за закононарушение от общ темперамент, както и за необитаване на общинското жилище за повече от два месеца. Промяна има и в размера на приходите на претендентите за настаняване - междинният месечен приход на член от фамилията не би трябвало да надвишава един и половина пъти минималната работна заплата за страната, показват от община Плевен.

Картотеката на лицата, фамилиите и семействата с открита жилищна потребност ще се съхранява в общинското дружество "Жилфонд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР