В Плевен нивото на безработица е най-ниското за периода от

...
В Плевен нивото на безработица е най-ниското за периода от
Коментари Харесай

В Плевен нивото на безработица е най-ниското от 10 години

В Плевен равнището на безработица е най-ниското за интервала от 10 години насам. Това заяви шефът на Бюрото по труда в Плевен Здравко Дафинов.

Той посочи, че наклонността се дължи на два фактора - на развиването на стопанската система на Плевен и на емиграцията в чужбина.

Днес в плевенското Бюро по труда са регистрирани малко над 3400 безработни, което е 5,4 на 100 от стопански дейното население.

Най-голям е делът на хората без работа с главно и по-ниско обучение, които са близо 1200.

Един от най-големите вложители, който влезе в Плевен от Германия - Леони, оповестил, че ще разкрие над 2000 работни места, продължава да наема личен състав и да го изпраща да се квалифицира в чужбина, сподели Дафинов. Вчера е декларирано търсене на още 30 души за оператори, като служащите ще бъдат обучавани в Румъния, Тунис и други страни, добави той. Често се случва служащите непосредствено да бъдат наемани от Леони, без наше ходатайство, посочи шефът на Бюрото по труда.
На трудовата борса са оповестени още 73 свободни работни места, само че нормално през януари постоянно броят им е най-нисък, по-късно се усилва, разяснява Здравко Дафинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР