В Плевен извънредно ще заседава Общинският съвет с една единствена

...
В Плевен извънредно ще заседава Общинският съвет с една единствена
Коментари Харесай

Общинският съвет на Плевен ще заседава за смяна на председателя си

В Плевен изключително ще заседава Общинският съвет с една единствена точка в дневния ред. Петнадесет съветници желаят предварителното преустановяване на пълномощията на ръководителя Мартин Митев и избор на нов.

Искането е от групата съветници на Българска социалистическа партия, БДЦ и ВМРО-БНД без Десислава Иванова, която не е подписала настояването за оставка.

В подаденото предложение няма претекстове, изясни ги пред БНР Свилен Атанасов, ръководител на групата на Българска социалистическа партия.

" Изцяло и само от политическа и рационална позиция. Категорично не сме срещу личността, на който и да било наш конкурент. Няма нищо персонално в тези претекстове. Изцяло и само претекстовете ни са от политически аспект издържани. Не желаем ръководителят да бъде представител на отиващата си партия ГЕРБ. За новото име - ще стане ясно на сесията. "

Съгласно правилника по предлагането се организира обсъждане и след гласоподаване се взема решение с болшинство повече от половината от общия брой съветници. Гласуването е скрито и се реализира по ред, избран с решение на Общинския съвет.

Сегашния ръководител Мартин Митев, който е втори мандат на този пост от ГЕРБ, сподели:

„ Смятам, че всеки един от общинските съветници ще гласоподава по съвест “.

Заседанието е планувано за 9 часа в зала „ Гена Димитрова “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР