В Плевен извънредно ще заседава Обществения експертен съвет по култура.

...
В Плевен извънредно ще заседава Обществения експертен съвет по култура.
Коментари Харесай

Вълна от недоволство в Плевен: Отрязаха 70 000 лв. от бюджета на театъра, за да ги дадат за футбол

В Плевен изключително ще заседава Обществения експертен съвет по просвета. Причината е, че буджетът на локалния спектакъл ”Иван Радоев ” бе изненадващо скъсен със 70 000 лв.. Парите пък бяха дадени за развиване на футбола. В същото време вълна от неодобрение изригна в обществените мрежи.
Общинският съвет при повторното разглеждане на Бюджет 2020 отряза общинската дотация на Театъра в града. Този факт изключително събра Обществения съвет по просвета, в който влизат специалисти от всички области на изкуството и културата, представители на всички културни институции в града.Недоволството и неразбиране от решението на общинските съветници показаха и от екипа на Театъра, режисьорът Димо Дешев. Пред БНР той съобщи:

“Намалявайки дотацията ние започваме да вършим все по-беден и безпаричен спектакъл в неприятния смисъл на думата, започваме да ставаме самоинициатива. И в случай че страната желае да има просвета, желае да има изкуство, тя би трябвало да го дотира “.

По този мотив във Facebook беше пусната фотография на млада жена, която играе на маса. Стоян Тодоров написа: Общинските съветници в Плевен, взеха решение да лишават 70 000 лв. от делегирания бюджет на спектакъл “Иван Радоев”- Плевен, с цел да ги дадат на футболния тим. На фотографията, почекната на масата, виждате другарката Моника Чочева – зам.председател на комисията по просвета в ОС-Плевен. Каката е и зам.председател на комисията по стопанска политика и спорт.
Стоян Тодоров,
Facebook
П.П.Може би каката си мечтае да я хареса някой млад футболист, въпреки че там конкуренцията от манекенки и силиконки явно не и дава необикновен късмет.

Андрей Аспарухов прибавя: " Как да чакаме пари за просвета от тези съветници? ". Той също популяризира фотографията, трансформирала се шлагер за Плевен.

Очаквайте до минути позицията на кмета на града Георг Спартански във Фрог.


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР