В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8

...
В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8
Коментари Харесай

В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8 училища преди новата учебна година

В Плевен и района не са приключили ремонтите в 8 учебни заведения в навечерието на новата образователна година, оповестяват от Регионалното ръководство на образованието /РУО/ в Плевен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се повече от ремонтите да приключат преди първия звънец, увериха от РУО. В две от учебните заведения строители ще има и след 15 септември - в СУ "Крум Попов " в гр. Левски и в една от базите на ОУ "Св. Климент Охридски " в Плевен, където се правят действия по Оперативна програма "Региони в напредък ".

От РУО акцентираха, че е основана организация за обикновено разкриване на образователната година. В една детска градина ще останат строители и след 15 септември - ДГ "Звездица " в Кнежа. Там се прави главен ремонт на постройката като е основана съответната организация за просветителния развой, прецизираха от РУО.

В област Плевен преди началото на новата образователна година има свободни места за учители по математика, физика, осведомителни технологии, британски език, акцентират от ръководството. Всички учебни заведения и детски градини са обезпечени с отопление за зимата. Имат проблеми единствено две учебни заведения - едно в община Плевен, където се чака ремонт на топлообменник, и едно в община Гулянци, където подменят парната апаратура по план на Общината.

Тази образователна година първокласниците в Плевен и района са над 1900 - повече, спрямо предходната година, показаха от РУО - Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР