В Плевен е регистриран първи случай на починала жена в

...
Коментари Харесай

Жена с COVID-19 издъхна в Плевен, докато я приемат в спешното

В Плевен е регистриран първи случай на умряла жена в Спешна помощ с позитивна проба за ковид - пациентката не е лекувана в болничното заведение. Това заяви за Момчил Цветков - представител на Университетската болница УМБАЛ ”Д-р Георги Странски ”.
" Жената е призната по неотложност в Спешно приемно поделение в доста тежко положение, като е чакана от квалифициран за задачата екип ", уточни Цветков. Интубирана е незабавно, на място, само че макар напъните, медиците не са могли да я спасят, добави той.

Пробата й за ковид се е оказала позитивна. По думите м,у дамата - на 43 години, е била с голям брой болести, а положението й се е влошило доста бързо.

В момента в УМБАЛ - Плевен лекуват 16 пациенти с COVID-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно поделение. Две от пациентките - на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани през вчерашния ден, като са сложени под домашна карантина за 28 дни.

В лечебното заведение са открити два случая на медицински лица с ковид. Лекар и здравна сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без признаци за новия вирус. В следствие се е оказал с позитивна проба. Медиците са в положително положение и са на домашно лекуване под карантина, добави ДарикНюз.

" През вчерашния ден са открити 13 носители на вируса в област Плевен ", съобщи доктор Атанас Гарев - шеф на РЗИ в Плевен. Той акцентира, че един от целите им е да опазят здравето на медицинския личен състав, с цел да има кой да се грижи за засегнатите от пандемията. Според него, към този момент за района на Плевен се оправят добре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР