В Плевен е осигурено временно настаняване на хора без дом

...
В Плевен е осигурено временно настаняване на хора без дом
Коментари Харесай

От 31 октомври в Плевен ще работи Център за временно настаняване на хора без дом през зимата

В Плевен е обезпечено краткотрайно настаняване на хора без дом през зимата. Това заяви кметът на Общината Георг Спартански.

От 31 октомври т.г. влиза в действие неговата заповед за работата на Център, който е ситуиран в хотел "Сторгозия ". Четири стаи с 12 места имат опция да одобряват хора, изпаднали в неволя в студеното време. На настанените общината ще обезпечи и топла храна. В центъра могат да се слагат и спомагателни кревати при нужда.

Практиката в предходни зимни интервали е посочила, че в този център са одобрявани до трима души. Част от бездомните хора са отказвали да постъпват или си тръгвали откакто преспят.

Сигнали за лица в бедстващо състояние се подават на телефон 112, припомниха от Община Плевен. След това те се предават на Министерство на вътрешните работи, Спешна помощ и в Общинския съвет по сигурност, уведомява се чиновник на Дирекция "Социално подкрепяне ". След определяне на самоличността и медицински обзор, тези, които не са заболели, се настаняват в центъра. При хора без родственици или с такива, които не желаят да се грижат за близки, в предходни години се е налагало да се намеси и прокуратурата, напомнят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР