В Плевен до края на седмицата ще работи лаборатория за

...
В Плевен до края на седмицата ще работи лаборатория за
Коментари Харесай

Лаборатория за изследване на коронавирус ще има и в Плевен

В Плевен до края на седмицата ще работи лаборатория за проучване на ковид. Екипи се образоват във Военно-медицинска академия. Това заяви БНР.
Подготовката на лабораторията е към края си, съобщи проф. доктор Славчо Томов, ректор на Медицинския университет: " Вече дойде най-важният уред – за PCR-изследването, само че, с цел да проработи лабораторията, са нужни още най-малко десетина съпътстващи апарати. В рамките на седмица ни увериха, че всичко ще бъде налично, тъй че базата сигурно ще бъде подготвена материалната. Кадровият капацитет е обезпечен ".
" За героите в бяло " - национална акция на БЛС
Висшето учебно заведение към този момент разгласи три места за специализанти по вирусология, насочва зов и за доброволци.
" Поне двама, първоначално, които да подкрепят високоспециализираните екипи, които ще работят в тази лаборатория. Апелът е те да бъдат стажант-лекари. След като получат дипломата си в края на тази година, висшето учебно заведение ще подсигурява това да им подсигурим места за специализация в тази лаборатория ", сподели проф. доктор Томов.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР