В Плевен Денят на Съединението на Княжество България с Източна

...
В Плевен Денят на Съединението на Княжество България с Източна
Коментари Харесай

Денят на Съединението ще се чества без официален ритуал поради епидемичната обстановка

В Плевен Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия - 6 септември, ще бъде празнуван без формален обред заради удължената епидемиологична конюнктура, оповестяват от общината.

Празничният ден ще бъде маркиран с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Четвърти плевенски пехотен полк в градската градина.

Официален обред няма да се провежда е решило управлението на Общината, заради неспособност да се спазят напълно ограниченията, свързани с епидемиологичната конюнктура, при присъединяване на военни формирования, духов оркестър, представители на институции, организации, жители.

Ще бъдат спазени напътствията, получени от РЗИ - Плевен, се показва в известието.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански ще сервира цветя пред паметника в 11.00 ч. на 6 септември. Представители на институции, партии, организации, съюзи, жители ще могат да отдадат респект през целия ден, като сами основат организация за това, прецизират от общинската администрация. Както Българска телеграфна агенция към този момент заяви, във връзка празника в парка на Регионалния исторически музей в Плевен при свободен вход ще се състои концерт под мотото "Майка България ".

На открита сцена на 4 септември от 20.30 ч. ще излязат хор "Гена Димитрова " с диригент Анелия Дечева и филхармоничен квартет "ГеоМарЧаЛо ". Диригент ще бъде Георги Милтиядов, а водещ - Драгомир Драганов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР