В Плевен беше открит Център за деца с аутизъм за

...
В Плевен беше открит Център за деца с аутизъм за
Коментари Харесай

Откриха Център за деца с аутизъм за Северна България в Плевен

В Плевен беше открит Център за деца с аутизъм за Северна България. Това е първият извънстоличен център и трети в страната, който ще работи с деца аутисти.

Плевен

Изграден е от две неправителствени организации в постройка, предоставена безплатно от Община Плевен. Ремонтът на част от постройката и преоборудването е осъществено за няколко месеца, напълно със средства от донори.

Чрез световнопризнатия способ на прибавен поведенчески разбор - 10 експерти ще обезпечават самостоятелни съвещания. До момента в плевенския център са записани 22 деца.

В бъдеще се плануват и лечения за възрастни, както и места за по-дълъг престой. Приобщаващото обучение продължава да бъде един от главните цели, сподели при откриването зам.-министърът на образованието Деница Сачева.
Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката: В България в общообразователните учебни заведения и детски градини има над 22 000 деца, за Плевен цифрата е 800. И това продължава да бъде в действителност едно от най-сериозните провокации - да създадем по този начин, че децата с увреждания и с разнообразни усложнения да могат да намерят своето място в българската просветителна система по метод, който да дава отговор на високи стандарти, да има отношение към достолепието на техните фамилии. И, несъмнено, да бъде в поддръжка и на българските учители, за които също тази обстановка е нова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР