В пленарните заседания през настоящата седмица народните представители ще гласуват

...
В пленарните заседания през настоящата седмица народните представители ще гласуват
Коментари Харесай

Депутатите гласуват редица законопроекти и изслушват четирима министри

В пленарните съвещания през актуалната седмица народните представители ще гласоподават редица законопроекти на първо и второ четене, само че и също така ще изслушат министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова, министъра на опазването на здравето Христо Хинков и министъра на защита Тодор Тагарев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Депутатите ще проведат второ гласоподаване на Законопроект за одобрение на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства, на Споразумението за използване на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства и на Протокола за изменение на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства, импортиран от Министерски съвет, както и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните известия, импортиран от Министерски съвет.

Народните представители ще гласоподават на първо четене Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи, единият импортиран от Костадин Костадинов и група народни представители, а другият импортиран от Корнелия Нинова и група народни представители. Освен това ще проведат и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за храните, единият импортиран от Костадин Костадинов и група народни представители, а другият импортиран от Росен Костурков и група народни представители.

Народните представители ще изслушат министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова и министъра на опазването на здравето Христо Хинков по отношение на положението на акваторията на Черно море в резултат на разрушената стена на язовир „ Нова Каховка “ и идния туристически сезон в България. Искането за чуване е импортирано от Илина Мутафчиева, Владислав Панев и Никола Минчев.

Депутатите ще проведат първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на растенията, импортиран от Министерски съвет, както и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари, импортиран от Министерски съвет.

В пленарна зала ще се организира и ново разискване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, признат от Народното събрание на 2 юни 2023 година, върнат за ново разискване с Указ от 14 юни 2023 година на президента Румен Радев.

Народните представители ще изслушат министъра на защитата Тодор Тагарев по отношение на декларираното от него включване на България в Инициативата на Европейския съюз за обезпечаване на 1 млн. муниции и снаряди за Украйна, финансирана от Европейската самодейност за мир и декларираната подготвеност от страна на България да приготвя бойни медици и бойни санитари в помощ на Украйна. Вносители на настояването са Борислав Гуцанов и група народни представители.

Депутатите ще гласоподават Законопроект за одобрение на Договора за даване на безплатни средства, Проект InnovativeSMEs, сред Република България и Европейската изпълнителна организация за нововъведения и МСП (EISMEA), импортиран от Министерски съвет, с изключение на него ще гласоподават и Законопроект за одобрение на Договор сред Република България и Асоциация Еврика АИСБЛ за Консорциум „ Европейско партньорство за новаторски дребни и междинни предприятия “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР