В Пленарна зала се обсъди публично проекта за бюджет на

...
В Пленарна зала се обсъди публично проекта за бюджет на
Коментари Харесай

В Русе разпределиха бюджета за 2019 г.

В Пленарна зала се разиска обществено плана за бюджет на Община Русе за 2019 година Той бе показан от шефа на дирекция „ Финансово-стопански действия “ Емилия Пенева.
Рамката на проектобюджета за 2019 година е 113 990 993 лева ., без временен излишък. Приоритетна е обществената политика на Общината (асистирана репродукция, подкрепяне активността на разнообразни клубове и др.); осъществяване на заложените действия в Инвестиционната стратегия (изграждане на ново улично осветление; ремонт и създаване на детски и спортни площадки, спортни стадиони и др.), както и привършване на основни планове по европейски стратегии.
Забележим е растежът в шест области - „ Образование “, в която са обезпечени и целеви средства от 150 000 лева за съоръжение и поправки, в това число дворни пространства в детски градини; „ Здравеопазване “, „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “, „ Жилищно строителство, комунално стопанство и запазване на околната среда “, „ Почивно дело, просвета, религиозни действия “, „ Икономически действия и услуги “, като бюджетът обезпечава и запас за непредвидени и неотложни разноски в размер на 220 000 лева Важни планове ще преобразят града посредством реорганизация и рехабилитация на пешеходната среда и създаване на зони за публичен отдих; рехабилитация на булевардите „ Липник “ и „ Трети март “; надграждане с втори стадий за интегриран градски транспорт; ремонт на 5 учебни здания и на Пантеона възрожденците; фонд „ Малки обитаеми места “ ще обезпечава средства за планове в размер на 320 000 лв. и 700 000 лв. за ремонт на уличната мрежа.
Стратегическите обекти в Инвестиционната стратегия са: създаване на огромен плувен комплекс, създаване на спортна зала в СУ „ Васил Левски “, енергийна успеваемост на система за улично осветяване на гр. Русе, възобновяване на 20 детски площадки и планиране за обновяването на още 25, създаване на 2 площадки за фитнес навън и на 2 стрийт площадки, отделяне на зони за паркиране паралелно на ул. „ Алеи Възраждане “ и други До края на годината ще се изпълнят 118 обекта от Инвестиционната стратегия на град Русе, в това число 40 обекта по проекти; в 9 региона на Русе ще се построи ново улично осветление; ще се обезпечат 10 точки за свободен достъп до интернет на публични места; над 26 плана на културни организации ще бъдат финансирани по стратегия „ Култура “; 45 двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат включени в стратегия „ Асистирана репродукция “. Ще бъдат засилени дейностите по благоустрояване в кварталите „ Дружба “, „ Здравец – Север “ и „ Чародейка “. Съществен принос за постигането на поставените цели е реализирането на планове, финансирани посредством привлечени средства от Европейски Съюз и други интернационалните и национални стратегии.
„ Това е бюджет на една мощна Община, който разрешава да се извършва сполучливо както капиталовата стратегия, по този начин и стратегиите за обществени действия, опазване на здравето, обучение, екология, просвета и всичко останало, което постанова Русе като неоспорим районен и народен водач “, показа кметът Стоилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР