В платформата на Helpbook.info получихме повторен сигнал за нарушаване на

В платформата на Helpbook.info получихме повторен сигнал за нарушаване на ...

Улици без тротоар, без осветление, преливащи кофи: Сигналите в HelpBook.


В платформата на Helpbook.info получихме повторен сигнал за нарушаване на обществения ред от столичен магазин в район "Красно село". Въпреки издадения констативен протокол от отговорните органи и направеното предписание стриктно да се спазват заявените часове за зареждане- към днешна дата нарушенията продължават.

За подобно искане наш потребител се обръща към ДНСК, тъй като в района, където живее се извършва строеж, на който се реже, хвърля и кърти като от месеци по никакъв начин не се спазват часовете за тишина.

За проблем с движението ни сигнализираха тези дни от район "Слатина": "Става въпрос за ул. Владово. По точно от светофара на ул. "Гео Милев" по ул. "Владово" е невъзможно да се движат пешеходци, тъй като няма тротоар. Проблемът с паркирането на автомобилите го знаем всички, но когато се паркира върху единствения тротоар би следвало да се вземат мерки. Ресурсният център в помощното 74-то училище си сложи ограничителни перила, но само на 20-на метра от светофара, от там нататък няма такива и хората паркират на самия тротоар, съответно няма как да се мине по улицата, освен по уличното платно. Шофьопите паркират буквално и до самия светофар, което пречи на видимостта ако някой желае да го използва. Какво да правят пешеходците- майки с деца, възрастни хора, жители на квартала, живущи в блоковете наоколо. Движението на автомобили изобщо не е слабо- даже напротив, нон стоп има минаващи коли, трябва ли да стане някое нещастие за да се оправят нещата?"

Опасни керемиди дебнат пешеходци и автомобили в район "Средец". Сграда на улица в квартала се нуждае спешно от ремонт, тъй като по всичко личи, че покривът й представлява риск за преминаващите.

Получихме и поредният сигнал от район "Витоша". Нашият потребител се оплаква, че повече от десет години на ул. Войводина могила и ул. Дамяница липсва улично осветление, липсва тротоар, липсва асфалтова настилка, но за сметка на това има шест броя бездомни кучета.

В елитния столичен квартал "Изгрев" пък за пореден път кофите преливат, тъй като камионите отговарящи за извозването на боклука не минават да събират отпадъците в събота и неделя. Гражданинът моли да се преразгледа графика и най-после да се вземат адекватни мерки.

Ако забележите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg