В планинските райони на страната в събота заваля сняг, като

...
В планинските райони на страната в събота заваля сняг, като
Коментари Харесай

В планинските райони на страната вали сняг

В планинските региони на страната в събота заваля сняг, като на Витоша, в Трънско и прохода Петрохан към този момент има снежна завивка.

По обяд камион аварира при започване на " Петрохан " от северната страна и стана причина за прекъсване на придвижването през прохода.

Ограничено е придвижването за всички типове моторни средства през прохода " Петрохан ", от село Гинци до село Бързия. В сектора са паднали дървета от насъбрания по тях влажен сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Шофьорите би трябвало да карат деликатно и със съобразена скорост.

Шофьорите, на които следва пътешестване през високопланинските проходи, да не потеглят с летни гуми, тъй като в планините вали сняг, предизвестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ)

От организацията още веднъж молят водачите да не потеглят с неподготвени коли и да карат деликатно. Въпреки отправените предизвестия от последните два дни има водачи, които не се преценяват с метеорологичната прогноза и с държанието си на пътя заплашват и затрудняват безвредното пътешестване на всички останали, и попречват работата на пътноподдържащите компании, се споделя известие на АПИ.

Проходите, на които се чакат снеговалежи, са " Петрохан ", " Троянски ", " Шипка ", " Републиката ", " Ришки ", " Айтоски ", " Котленски ", " Дюлински ", " Твърдишки ", " Обзорски ", " Печинско ", " Вратник ", " Превала ", " Предел ", " Рожен " и " Пампорово ". Пътноподдържащите сдружения имат дежурни екипи и са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР