В Плана за възстановяване и устойчивост има 57 проекта и

...
В Плана за възстановяване и устойчивост има 57 проекта и
Коментари Харесай

Пеканов: ЕК има два големи въпроса по Плана за възстановяване - за енергетиката и върховенството на закона

" В Плана за възобновяване и резистентност има 57 плана и 46 промени. Получили сме противоположна връзка, в която има два огромни въпроса и обособени механически въпроси по някои от промените. Например - по кое време ще бъде въведен този закон. Техническите въпроси ще бъдат изчистени, те не ни тормозят и не ни изненадват. Не е нещо, което не сме очаквали ", сподели той.

" Водихме сложни договаряния в последните месеци. Смятам, че сме задали нашата позиция. Абсолютно погрешно е, че има огромна рецензия в бранш енергетика. Там имаме голям напредък. Имаме наши червени линии. От Европейска комисия упорстват за още промени. Една от значимите елементи е промяна в Българския енергиен холдинг - нещо, което служебният кабинет не може в този момент да поеме като ангажимент. Това е алена линия, по която не престават договарянията. Трябва да пазиме вярната позиция на страната. По отношение на върховенството на закона свършихме доста добра работа. Министерство на правораздаването предложи механизъм за рецензията, която от години получаваме в годишния отчет - а точно за неналичието на отчетност от основния прокурор. Зададени са механизми по какъв начин това би трябвало да се адресира. Предстои да се почисти допълнително елементи механизмът по какъв начин да се избира това лице, което може да проверява основния прокурор ", сподели Пеканов.

Той посочи, че Европейска комисия желае промените в по-големи елементи да се обяснят, само че това са промени, които Народно събрание ще вземе в предстоящ интервал.

По думите на вицепремиера това, че получаваме коментар от Европейска комисия, не значи, че всеки един би трябвало да бъде признат, а би трябвало да пазиме нашата позиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР