В плана за управление на Пирин - няма нищо, което

...
В плана за управление на Пирин - няма нищо, което
Коментари Харесай

Борисов за Пирин - нито тухла, нито керемида, нито колиба

В проекта за ръководство на Пирин - няма нищо, което касае строителство . С такава констатация министър председателят Бойко Борисов е приключил полемиката на днешното съвещание на Министерски съвет се чете в стенограмата, публикувана от Министерски съвет.

Думите му са: " няма нищо, което касае строителство, няма керемиди, няма тухли, няма хотели, няма здания, няма каквото и да било . "

Борисов се обръща особено към екоорганизациите (бел.ред. в този миг под прозорците на Министерски съвет се състоя следващ митинг ) с обяснението, че всяко капиталово желание, което ще се ползва в Пирин, минава на екологична оценка, оценка на съгласуемост и всички нужни и указани в закона дейности.

" Сиреч, не може да се направи една барака, не хотел - една барака , без да мине съответната процедура по екологичното законодателство. Така че, персонално аз същински се надявам и тези, които ще се радват, или тези, които мислят, че нещо неправилно се прави, да се обединим върху две неща - природата, дърветата, парка " Пирин " - ще ги пазим по този начин, както би трябвало. А в самия закон е казано, в случай че за лифта се отреже дърво, какъв брой нови дървета би трябвало незабавно да бъдат засадени. Така че, и това е отрегулирано в закона ", разяснява министър председателят.

 Банско ще има втори въжен превоз Обновена
Банско ще има втори въжен превоз

Нека да се поздравим с този триумф, разяснява Валери Симеонов

Той към този момент е уверен, че на никое място решението на държавното управление не би могло да бъдем уязвимо . Борисов добавя и че постоянно са се съобразявали с рекомендациите на Комисията.

Борисов категорично акцентира, че с днешното решение държавното управление приключва веднъж, който е стихотворец преди доста години. Планът за ръководство на Пирин, този проект е стартират, би трябвало да се довърши, през днешния ден ние го довършваме.

Бойко Борисов обаче е сигурен, че от това, което се предлага през днешния ден, няма нищо, което да заплашва околната среда, защото: " Ако има капиталово желание, както в това число е и за държавния въжен превоз " Заека ", виждате също стартира процедура да се създадат всичките тези оценки.

Преди това в границите на полемиката министър председателят Борисов разпорежда на министрите на спорта Красен Кралев и на финансите Владислав Горанов да оправят положението на държавния въжен превоз " Заека " на Витоша.

" Това са двете неща, които всички би трябвало да отстояваме. Просто друг беше пътят, по който искахме да стигнем до това решение, което всички поддържаме - за втория въжен превоз в Банско ", приключва Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР