В пламенна и гневна реч шведската тийнейджърка и екоактивистка Грета

...
В пламенна и гневна реч шведската тийнейджърка и екоактивистка Грета
Коментари Харесай

Откраднахте детството и мечтите ми

В пламенна и гневна тирада шведската тийнейджърка и екоактивистка Грета Тунберг укори международните водачи за тяхното безучастие против климатичните промени. Тя приказва при започване на срещата на върха за климата, проведена от Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

"Не трябваше да съм тук, трябваше да съм на учебно заведение, от другата страна на океана. Вие откраднахте моите фантазии и моето детство с вашите празни думи. Но младите стартират да схващат вашето изменничество ", сподели Грета Тунберг.

"Аз обаче съм от тези, които имат късмет. Хората страдат, умират. Цели екосистеми рухват. Ние сме при започване на всеобщо изгубване, а всичко, за което вие говорите, е пари и небивалици за безконечен стопански напредък. Как се осмелявате? ", сподели още екоактивистката.

За разлика от нея, Тръмп възприе позитивно шведската активистка и написа в "Туитър ": "Тя наподобява доста щастливо младо момиче, гледащо към ярко и отлично бъдеще. Беше толкоз хубава панорама. "

На срещата на върха Грета Тунберг напомни научните обстоятелства, потвърждаващи ускоряването на световно стопляне на планетата, а след това още веднъж насочи упреци към водачите на срещата на върха.

"Светът се разсънва и измененията настъпват, без значение дали това ви харесва, или не ", сподели още тя.

Шведската природозащитничка и още 15 млади деятели от целия свят подадоха тъжба в Организация на обединените нации, с цел да стачкуват против неналичието на дейности на държавните управления по рецесията с климата, което съгласно тях съставлява нарушавания на правата на децата.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР