В писмото Пулев пише: Отваряме за кандидатстване седем, а до

...
В писмото Пулев пише: Отваряме за кандидатстване седем, а до
Коментари Харесай

Министър Пулев: Отварят се седем процедури за 1.2 млрд. лв. за 6-те месеца на 2023г.

В писмото Пулев написа: " Отваряме за кандидатстване седем, а до края на годината още три процедури (общо десет) по три посоки – НПВУ, новата Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " 2021-2027 (ПКИП) и новата за България Програма " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна " 2021 - 2027 (ПНИИДИТ). Това е финансова инжекция от над 1.2 милиарда лева за първите шест месеца и близо 2 милиарда лева до края на 2023. за предприятията. "

 

От думите на Пулев излиза наяве, че през м. февруари следва отварянето на една от най-чаканите от бизнеса процедури – " ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила " (за фирмите) с бюджет 200 млн. лева

 

Министърът акцентира, че екипът на МИР остава разполагаем за разяснение, включително на място по районите, за всички " зелени " планове и всички стратегии по линия на МИР за интервала до 2027 година, включително за ВЕИ, индустриални паркове, конкурентоспособност, научни проучвания и нововъведения. 

В писмото Александър Пулев осведоми, че на уеб страницата на министерството в края на декември са оповестени първите 953 компании, които ще бъдат финансирани по първата мярка от НПВУ – „ Технологична рационализация “ с бюджет 260 млн. лева Тя е за възобновяване на софтуерния парк на микро-, дребни и междинни предприятия. До края на м. януари – началото на м. февруари МИР ще публикува  спечелилите финансиране компании и по втората мярка от НПВУ – " ИКТ решения и киберсигурност ", по която помощта е безплатна и без финансово съучастничество от страна на компаниите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР