В писмото организациите критикуват властта, че пренебрегва тяхната гледна точка.

...
В писмото организациите критикуват властта, че пренебрегва тяхната гледна точка.
Коментари Харесай

Защитниците на Банско искат среща с премиера

В писмото организациите подлагат на критика властта, че подценява тяхната позиция.

Ние сме представители на неправителствени организации, чиито над 6000 симпатизанти на шествие в София поддържаха решението на Министерски съвет от 28.12.2017 година. Като организации на огромни районни и бизнес групи чакаме да бъдем включени в разговора с държавното управление по тематики, които директно засягат нашите райони и бъдещото им икономическо развиване, пишат от организациите, които пазят нуждата от построяването на втори въжен превоз в Банско.

Според представителит на тези организации е имало дейни, необявени обществено контакти на високопоставени членове на държавната администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени.
Били са обсъждани хрумвания за налагане на нови, спомагателни рестрикции за развиването на зимния туризъм в България и в частност - на туристическа и ски зона „ Банско “.

Ето какво още написа в писмото

За никого към този момент не е загадка, че през последните години неправителственият бранш, гражданското общество и екологичната сфера бяха монополизирани от стеснен кръг организации с политически и партийни упоритости, а изпълнителната власт води разговор предпочитано, а от време на време само с тях. Намираме тази връзка единствено с няколко организации за непрозрачна и будеща подозрения за нерегламентирани връзки на високопоставени служители в Министерски съвет. В последните месеци браншови, работодателски организации и съюзи от всички области сигнализират за засиления и все по-агресивен екологичен рекет. Той ще се отрази пагубно на българската стопанска система и ще докара до тежки, отрицателни последствия.

Пример за това е внезапният спад на задгранични вложения в последните месеци и блокирането на цели браншове от стопанската система, в това число построяването на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение.

Проблемът е налице и по тази причина сме уверени, че е належащо да чуете и нашата позиция. Настояваме за персонална среща с Вас в околните дни, тъй като само при равнопоставен, открит и почтен разговор, може да се вземат правилни и уравновесени решения.

Регионите и бизнесът имат голяма потребност от решения, които да дадат опция за нов, по-голям стопански растеж и нарастване на приходите на хората от цялата страна, в това число и от изостаналите планински райони.

Туристическият бизнес с въпросителни за втори въжен превоз в Банско
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР