В писмото Далич обяви, че играчите и треньорският щаб ще

...
В писмото Далич обяви, че играчите и треньорският щаб ще
Коментари Харесай

Писмото на Далич разплака света: В Хърватия хората са по-бедни дори от България, има деца, които никога не са виждали...

В писмото Далич разгласи, че играчите и треньорският щаб ще дарят почти 23 милиона евро на фодацията за деца в в неравностойно състояние.

Това е фрагмент от писмото на Далич, подписано и от играчите:

" Това потомство сподели, че една група от чудесни играчи може да доближи международния връх без значение от нацията, бюджета или смисъла на стадиона.

Пиша рези редове заради сложната обстановка в Хърватия. Хърватия е най-бедната страна в Европейския съюз (от 28-те страни е третата с най-нисък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, с 11,700 евро, тъкмо зад България и Румъния), ръководена от членовете на това, което се преглежда като незаконна организация. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони хора през последните 20 години. Днес в Хърватия пенсионерите ни не са в положение да покрият главните си потребности, младежите не могат да си разрешават обучение, опазването на здравето се разпада и правосъдната власт пази огромния капитал и е корумпирана.

Политиците и всички представители на управляващите, които са предиздвикали хората да стигнат до това обезсърчение и тази беднотия не са добре пристигнали в нашия дом. Ние не желаеме да вършим фотоси или да се занимаваме с вас. Вие сте тези, които направиха хърватите най-бедните хора в Европа. Имаме деца, които в никакъв случай не са виждали морето, а Хърватия има повече от хиляда километра брегова линия. Имаме деца, които гладуват в леглото, тъй като родителите им са безработни, нямат какво да им дададт да ядат. Хората, които са създали това в нашата страна, не са добре пристигнали. Моля спазвайте решението си, само че не носете футболни фланелки и не използвайте нашия триумф за ваш. Така единствено подкопавате цената на нашата работа.

Целият тим оповестява, че ще подари своя награден фонд за фондация за хърватските деца. Тази фондация ще финансира летни ваканции за тези деца, които в никакъв случай не са виждали Адриатическо море. Членовете на хърватския народен тим по футбол са с хърватския народ и ще създадат, каквото могат, с цел да му оказват помощ, отвън успехите. Всички хърватски деца ще имат опция най-малко седем дни да бъдат на хърватското крайбрежие. Това е най-малкото, което може да създадем за най-уязвимите. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР