В писмо, изпратено до колегата му Ким Чен Ун в

...
В писмо, изпратено до колегата му Ким Чен Ун в
Коментари Харесай

Русия иска да разшири отношенията си със Северна Корея

В писмо, изпратено до сътрудника му Ким Чен Ун в деня на освобождението на Пхенян, Владимир Путин е декларирал, че сходен ход ще бъде в полза на двете страни.
В отговор на това изказване, Ким Чен Ун е удостоверил, че другарството сред двете народи е било затвърдено през Втората международна война с победа над Япония. Той прибавя, че тяхното "дружелюбно другарство " ще стане по-силно, оповестява BBC. В отговора на севернокойския водач се загатва "стратегическо и тактическо съдействие, поддръжка и взаимност " сред двете страни и се употребява терминът "военна опасност и провокация на враждебните сили ". Пхенян не разпознава враждебните сили по име, само че терминът е употребен неведнъж от Северна Корея, визирайки Съединени американски щати и неговите съдружници. Съветския съюз в миналото е бил главен съдружник на Северна Корея, предлагащ икономическо съдействие, културен продан и помощ. Но връзките се скапват след подонето на Желязната завеса

През юли Северна Корея е една от дребното страни, които публично признават две подсигурени от Русия сепаратистки страни в Източна Украйна, откакто Русия подписва декрет, обявяващ ги за самостоятелни. В резултат на това Украйна, която се бори против съветско настъпление на територията си, прекъсна всички дипломатически връзки с Пхенян.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР