В писмо, изпратено до финансовия министър на Италия Роберто Гуалтиери,

...
В писмо, изпратено до финансовия министър на Италия Роберто Гуалтиери,
Коментари Харесай

Бюджетът на Италия за 2020 г. рискува да наруши фискалните правила на ЕС

В писмо, изпратено до финансовия министър на Италия Роберто Гуалтиери, Европейската комисия показва, че проектобюджетът на страната за идната година би могъл да се окаже в нарушаване на фискалните правила на Европейски Съюз и упорства за уточнения от държавното управление, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Писмото с дата 22 октомври е подписано от еврокомисарите с стопански ресори Валдис Домбровскис и Пиер Московиси. В него се показва, че предварителната оценка на проектобюджета за 2020 година демонстрира неспазване на фискалните рекомендации да бъдат понижени разноските.

" Италианският проектобюджет не дава отговор на условията за понижаване на дълга през 2020 година ", написа в писмото. В него се добавя, че това би могло да докара до задействане на процедура за наказания, в случай че Италия не даде задоволително уточнения по въпроса или не направи промени в проектобюджета си.

Според " Ройтерс " е малко евентуално да се повтори безизходицата от предходната година, когато Европейската комисия принуди някогашното евроскептично държавно управление да промени бюджета си, с цел да избегне наказания след продължителна борба, блъснала пазарите. Правителството в Рим възнамерява да харчи повече, с цел да поддържа растежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР