В писмо до транспортния министър и до новия директор на

...
В писмо до транспортния министър и до новия директор на
Коментари Харесай

Подписка за възстановяване на влакове по линията Пловдив-Пещера

В писмо до транспортния министър и до новия шеф на БДЖ, кметове на четири обитаеми места от пловдивска и пазарджишка област желаеха възобновяване на влаковете Пловдив-Пещера в късния следобяд. Към писмото е приложена и подписка на жители, които постоянно пътуват по линията, с цел да стигат до работните си места.

Пещера Пловдив

По новото разписание на БДЖ в действие от 9 декември тази година влакът Пловдив-Пещера в 17:35 ч. и този в противоположната посока в 18.55 ч. към този момент не се движи. Сред пасажерите буди неразбиране за какво тъкмо тази комбинация е спряна.
Не е неприятно по този начин да се пусне този трен, има хора които разчитат на този влек и за работа, вървят в Пловдив.Ваши съграждани употребяват ли постоянно жп превоза, не всеки има кола.Има хора, които го употребяват, не всеки е мобилен.
Само в рамките дневно и половина във влака е направена подписка с искане да бъде възобновен. Това предизвика и бързата реакция на кметовете на общините Стамбилийски, Кричим, Брацигово и Пещера, които преди ден изпращат писмо до министъра на превоза.
Николай Зайчев - кмет на община Пещера: На процедура това е по този начин наречения работен трен. Разбира се, че се разбуниха духовете. Ние имаме една доста работеща стопанска система. Много съществени компании има тук, ние имаме апетит на фрагменти и от две области при нас работят хора и го употребяват този трен.
За сметка на спрения " работен трен ", малко след 17:30 ч. остава късният в 20:15 ч.

На наше питане от БДЖ ни дадоха отговор, че до този миг при тях не е постъпвал сигнал за неодобрение, по отношение на прекъсването на влаковете. Движението им е прекратено поради извънредно слабия интерес от страна на пасажерите, както и заради честите повреди на мотрисите. От железниците прецизираха още, че хората могат да употребяват бързия трен, който потегля от гара Пловдив в 18 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР