В писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на

...
В писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на
Коментари Харесай

Търговци питат премиера кой ще покрие огромните им загуби след спирането на лотарията

В писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на търговците на тютюневи произведения (БАТТИ) упорстват да се откри метод компаниите да си възстановят парите, с които са предплатили талони за ”Национална лотария ” и ”Лотария България ”.
В писмото до Борисов се показва, че прекратяването на лицензите за продажба на лотарийни билети е основало финансови проблеми за близо 20 000 търговци и снабдители на лотарийни билети. Средно в търговски обект има налични лотарийни билети на стойност сред 2000 и 6000 лева, което сумарно възлиза на 40 млн. до 50 млн. лева закупена и подлежаща на бракуване и заличаване артикули.

" Обръщаме се към вас с зов да се откри способ, с който да бъдат уредени тези търговски връзки ", пишат в писмото от БАТТИ. И акцентират, че " никой от търговците на дребно до датата на влизане в действие на смяната в закона за
хазарта не е имал отговорно държание, с което да провокира загубите, които търпи и са за негова сметка ".

Търговците настояват, че от " Национална
лотария " са ги уверили, че желаят да им върнат парите, само че не могат, тъй като сметките им са блокирани. Изгорелите с пари приготвят митинги и групови искове както против " Национална лотария ", в случай че не си получат парите, по този начин и против страната, че " непремерено и безогледно " е трансформирала закона за хазарта, а адвокати поучават търговците да се извърнат към Европейския съд.

Бизнесът на огромна част от прецаканите търговци се е крепял само на продажбата на тези талони и те всеобщо към този момент са затворили павилионите си. Веригата " Лафка " също затвори, макар че за разлика от дребните търговци, тя е продавала лотарийни билети на консигнация. На консигнация са работили още три компании, които са се водили централни дистрибутори, показва Сега.

Припомняме, че законът влезе в действие на 21 февруари без никакви гратисни интервали и гаранции за изплащането на разсрочените облаги на късметлиите. Единствено отсрочено във времето е ликвидирането на непродадените талончета, което би трябвало да се случи до 31 декември 2020 година Грижа за това имат издателите им, т.е. " Национална
лотария " и " Ню геймс ". Те би трябвало да съберат билетите, които са със статут на скъпи бумаги, и да ги унищожат в наличието на длъжностни лица от комисията по хазарта. От писмото до премиера излиза наяве, че търговците са в незнание какво да вършат с непродадените талони, тъй като никой не ги е потърсил, с цел да им даде инструкции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР