В писмо до институциите, Асоциация на пострадали при катастрофи, алармират

...
В писмо до институциите, Асоциация на пострадали при катастрофи, алармират
Коментари Харесай

Реверсивното движение блокира кв. „Княжево“ и е опасно

В писмо до институциите, Асоциация на потърпевши при произшествия, сигнализират по тази причина, че в кв. Княжево реверсивното придвижване, в началото въведено единствено краткотрайно, освен блокира квартала, само че и е рисково, защото рестриктивните мерки просто не се съблюдават.

Припомняме, че две от лентите за придвижване на бул. " Цар Борис III " през утринните часове на делничните дни са в посока центъра на София, а в следобедните - към изхода на града.

След въвеждането на тази мярка директният авто поток се усили неведнъж. Според законовите правила пропускателната дарба на път клас Ⅰ - 1 с Г 10,5 м с 2 платна е 5 000 - 20 000 автомобила на денонощие, а по публични данни в резултат на реверсивното придвижване в региона са регистрирани 28 000-30 000 автомобила, трафик, подобен с този на Автомагистрала " Тракия ".

Този трафик минава на 1,5 - 2,00 м от входовете на домовете на жителите в квартала, както и на сантиметри от спирките на публичния превоз, които не са обезопасени. Катастрофите са всекидневие, а поради характера на терена изключително рисково е придвижването при сняг и замръзване през късна есен, зима и ранна пролет.

Реверсивното придвижване довежда до блокиране на кв. " Княжево ". Задръстванията са по целия бул. " Цар Борис III " и прилежащите към него вътрешноквартални улици.

Освен това придвижването е въведено на трасе, което не покрива нормите за път с обща ширина от 10,5 м. Отделните размери на трите ленти са доста под стандартите, а по този маршрут се движат рейсове на градския и междуградския превоз, чиито габарити напълно не се вместват в широчината на лентата за придвижване.

В сектора от ул. " 10 -ти км " до сп. " Черният кос " има места без тротоар, а това е единственият метод хората да се придвижват от жилищата си до спирките на градския превоз. Липсва предпазна защитна мантинела, което слага в риск живота на пешеходците.

Частта от местността " Черния кос " до ул. " Райска градина " по бул. " Цар Борис III " е гъсто обитаема и с голям брой включващи се в булеварда улици, като там публично ограничаването на скоростта е 40 км/ч

С въвеждането на реверсивна организация Агенция " Пътна инфраструктура " още веднъж пренасочва автомобилния трафик от автомагистралата към правата " Княжево - Драгичево " и напълно обезсмисля функционалността на автомагистрала " Люлин ".

На първо място, като незабавна мярка за справяне с казуса, е належащо да се озаптят преминаващите с висока скорост коли, тъй като явно знакът за ограничаване на скоростта до 40 км/ч няма резултат, пишат от Асоциацията.

За задачата е належащо неотложно да се сложи стационарна камера за надзор на скоростта и даже оферират уместно за тази цел място - в региона на бензиностанция " Лукойл ".

В писмо от Асоциация на потърпевши при произшествия до Министерство на районното развиване и благоустройството, Министера на вътрешните работи, кмета на Столична община, ръководителят на държавната организация по " Безопасност на придвижването по пътищата ", ръководителя на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " и началника на отдел пътна полиция, Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР