В писмо до ЕСО “Фючър енерджи” признава, че не може

...
В писмо до ЕСО “Фючър енерджи” признава, че не може
Коментари Харесай

Кандидат за ЧЕЗ се оттегля от пазара на ток

В писмо до ЕСО “Фючър енерджи” признава, че не може да продава към този момент ток на огромните си клиенти като ЧЕЗ, “Джъмбо”, “Макдоналдс”, лечебни заведения и хотели.

Фирмата бе посочена за претендент покупател на бизнеса на ЧЕЗ в България. Тя към този момент е отстранена от пазара на ток, заяви в. “24 часа”.

До последния стадий от договарянията за активите на ЧЕЗ бяха достигнали Future Energy, чешкият предприемач Яромир Тесар и неговата Energo Pro, както и българският предприемач Христо Ковачки. От ЧЕЗ към този момент продадоха Топлоелектрическа централа Варна на компания на някогашния транспортен министър Данаил Папазов.

От компанията са написали писмо до Електроенергийния систематичен оператор с дата 1 декември, че от 2 декември молят да бъдат отстранени от регистъра на координатори на общоприети балансиращи групи. Информацията бе доказана от ЕСО.

От компанията са отстранили и “Фючър енерджи” от пазара на ток като претекст отпадането на основни снабдители на електрическа енергия, заради което не могат да извършват отговорностите си по контракти.

Получатели на писмото са “Електроразпределение Юг”, “ЕВН България”, “Енерго-Про мрежи”, “Енерго-Про продажби”, “ЧЕЗ Разпределение”, “ЧЕЗ Електро България”, НЕК, енергийната борса и КЕВР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР