В писмо, адресирано до Бундестага, германското правителство отчита, че реформаторския

...
В писмо, адресирано до Бундестага, германското правителство отчита, че реформаторския
Коментари Харесай

И Германия се съгласи за старт на преговорите на Македония с ЕС

В писмо, адресирано до Бундестага, немското държавно управление регистрира, че реформаторския баланс на македонското държавно управление приказва в интерес на започване на договаряния за участие в Европейски Съюз на срещата на върха на Съвета през идната седмица.
„ Разрешението (определянето на дата за започване на преговори) ще бъде същински позитивен сигнал за македонското държавно управление, което фокусирано следва реформаторския курс, макар политическия напън от вътрешната страна и извън “, написа в писмото, преведено от " Дойче Веле " на македонски език, съобщи БГНЕС.
В частта за изискванията, които Македония би трябвало да извърши, преди да стартират договарянията, се показват: ясно забележими стъпки за възобновяване на независимостта на правосъдната система; по-нататъшни старания за реформиране на обществената администрация, да вземем за пример в частта на кадровата политика; предоставяне на приоритет на битката против проведената престъпност и корупцията.
Германското държавно управление в рекомендациите прави ясно разграничаване сред Македония и Албания. Очакваното започване на договаряния за Тирана се предлага едвам откакто се изпълнят редица промени.
Подкрепата за Македония през днешния ден бе изпратена и от най-голямата парламентарната група в немския парламент „ Християндемократически съюз” (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, както и от нейните съдружни сътрудници в държавното управление - социалдемократите (ГСДП).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР