В "Пирогов" работят почтени доктори, които спазват с достойнство клетвата

...
В "Пирогов" работят почтени доктори, които спазват с достойнство клетвата
Коментари Харесай

Жестока далавера въртят в Пирогов


В "Пирогов " работят честни доктори, които съблюдават с достолепие клетвата на Хипократ и всеки ден избавят животи. Но има и такива, които са позор за най-хуманната специалност. Оправданието за неприятните практики най-често е окаяната реалност, само че тя не може да е щит за алчността, лакомията и корупцията, които се вихрят в някои от кабинетите на Спешния институт.

Според Блиц част от лекарите в "Пирогов " играят комбина с дежурните служители на реда и известни юристи, с цел да си обезпечат спомагателни приходи.

Каква е порочната скица?

След злополука с потърпевши лица, които биват откарвани за обзор и вероятно лекуване в "Пирогов ", някои от служителите на реда рапортуват случая освен на началниците си, само че и на избрани.... юристи, на които дават и адресите и мобилните номера на пациентите.

Адвокатът се обажда на потърпевшите и им предлага против затлъстял хонорар да им помогне да получат пари от застраховката "Гражданска отговорност " на виновника за злополуката. Това сме го виждали и във филмите и нямаше да е толкоз неприятно, в случай че на един стадий не се касаеше за машинация.

Преди няколко седмици при удар с четири автомобила на бул. "Рожен ", в "Пиригов " са били откарани 2 дами. При прегледа на едната от тях се е открило, че е здрава и без вътрешни пострадвания. Болничният й лист е подписан от всички оторизирани лица и служителите на реда, които са направили огледа на пътния случай.

2 часа по-късно обаче на същата жена е сложена диагноза - фрактура на таза. За тази диагноза клиничната пътека отпуска няколко десетки хиляди лв., а застраховката покрива други 20 000 лв.. Т.е. огромна сума, която могат да си разделят всички по веригата и по този начин да нанесат удар на Националната Здравно осигурителна каса и на застрахователите. И това е следващият случай, който щеше да мине безнаказано, в случай че служителите на реда не се бяха намесили и не бяха спрели далаверата.

А схемата за нея е елементарна, само че извънредно ефикасна. Тъй като адвокатските адвокатски фирми взимат от 20 до 40% от компенсацията, което може да доближи до 250 хиляди лв., в случай че пациентът почине, и към 20 хиляди при междинна телесна щета, в играта са и водачи на коли за спешна помощ, униформени служители на реда, следователи, чиновници в Съдебна медицина и погребални организации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР