"В "Пирогов" има четирима интубирани в тежко състояние и 7,

...
"В "Пирогов" има четирима интубирани в тежко състояние и 7,
Коментари Харесай

Четирима от заразените с коронавирус у нас са в много тежко състояние

"В "Пирогов " има четирима интубирани в тежко положение и 7, които са в положително положение. Както се разбрахме, ще оповестявам тежките случаи. Единият е в доста тежко положение и е допустимо да има доста неприятен излаз. Съобщих по-рано за двама заболели на ръба, с дихателна непълнота, само че се държат ", сподели ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг на Националния спешен щаб във ВМА.
"Заразата се нападна, когато лишиш вируса да се предава от човек на човек. Всички, които имат контактни лица, би трябвало да схванат дали са здрави. Това вършим и тук от 26 февруари ", съобщи още той.
"На всеки 11 инфектирани сме разкрили двама и считаме, че сме обхванали огромна група от инфектираните лица. Първите случаи от Габрово и Плевен са добре, само че би трябвало да се изчистят. Поставил съм задача на лекарите да изработят предложение и тактика, употребявайки международна научна литература. Искам да посочат по кое време можем да преценим, че те са постоянни и можем да ги изпишем ", изясни ген. Мутафчийски.
"Ще пристигна време, в което няма да можем да си позволим да гледаме здрави хора в лечебните заведения, а пред лечебните заведения да умират, в случай че не се съблюдават ограниченията ", предизвести той.
Ген. Мутафчийски изясни, че Италия и Германия не се намират в една и съща фаза на епидемията и поради това има такава забележителна разлика в броя на умрелите.
"Теорията ви несъмнено е, че така и така умират доста хора в Италия. Винаги умират доста хора, само че когато са диагностицирани с ковид, тогава хроничните им болести са катализатора за тази гибел и по тази причина италианците показаха най-честите аргументи за гибел - сърдечно съдовите болести, диабет, астма ", изясни шефът на Кризисния щаб.
Ген. Мутафчийски заяви, че през вчерашния ден са били изследвани към 350 лица, като напомни, че наложително се тестват лица с респираторни болести. Той разкри, че тук-там това не се съблюдава и постоянно сигнализират на РЗИ.
"Призоваваме да не си вършат илюзии и да не изпращат проби на такива хора. Трябва да изпращат техните, на контактните лица и на медицинските лица ", изясни генералът.
"Преди 12 часа Германия съобщи, че към този момент няма да тества за ковид. След като излезе обява във вестниците, може да има умряли без признаци, само че в реалност това не може да се случи. Има толкоз доста информация и когато вършиме изявления не пропускайте да казвате най-важните неща - кои са признаците и по какъв начин да се дезинфекцират хората. После пускайте умрелите без признаци ", моли шефът на Кризисния щаб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР