В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по

...
В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по
Коментари Харесай

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая

В пиковите дни и часове се резервира реверсивното придвижване по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „ Пътна инфраструктура " работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория във връзка организацията на придвижване по път I-1 през Владая. В срещата, проведена от ръководителя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха и кметовете на регион Витоша Теодор Петков и на Драгичево Виктор Викторов.
Пътната организация предложи в разговор с двата инициативни комитета да се реши въпросът, тъй като е недопустимо две прилежащи обитаеми места, които са на разстояние към 9 км едно от друго, да не могат да реализират единодушие и жителите на Драгичево да желаят реверсивно придвижване, с което се обезпечават две ленти за придвижване за София заран в пиковите дни и часове, а жителите на Мала Кория да упорстват то да се отстрани.
Обсъдихме всички вероятни разновидности и взехме решение краткотрайното реверсивно придвижване, което се контролира ръчно, да се резервира през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик заран и вечер, когато доста хора пътуват към и от столицата. Тази организация ще бъде през летните месеци до построяването на електронната система за контролиране на реверсивно придвижване. Очаква се тя да бъде подготвена най-късно до края на годината, заяви инж. Иван Досев, член на УС на АПИ. Ежедневно по пътя през Владая минават към 26 500 моторни транспортни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и обезпечаването на две ленти в посока в дните с натоварен трафик той е повишен с към 2 500.
Въпреки реализирана договореност през днешния ден, жителите от Драгичево в неделя ще излязат край пътя, без да блокираме и затрудняваме придвижването по Е-79, заяви ръководителят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. Удовлетворени сме от решението на АПИ за построяването на непрекъсната електронна система за контролиране на трафика със светофари, както и обезпечаването на реверсивно придвижване в дните с натоварен трафик - понеделник, вторник, петък и неделя, съобщи Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР